قیمت کولر آبی

قیمت کولر آبی به چه عواملی بستگی دارد؟

پایین بودن قیمت کولر آبی به نسبت دیگر مدل های کولر و سیستم های خنک کننده باعث شده که این محصول از جذابیت بیشتری برای خریداران برخوردار باشد. کولرهای آبی علاوه بر قیمت کمتر، دوستدار محیط زیست نیز هستند زیرا گازهای گلخانه ای تولید نمی کنند.

قیمت کولر آبی سپهر الکتریک
قیمت گذاری کولر آبی سپهر الکتریک در بهمن 96 از 950000 تا اردیبهشت 99 به حدود قیمت 3000000
قیمت کولر گازی انرژی
قیمت گذاری کولر آبی سلولزی انرژی در بهمن 96 از 1350000 تا اردیبهشت 99 به حدود قیمت 4000000

قیمت گذاری کولرهای آبی در مرحله اول به نوع پوشالی و سلولزی آنها بستگی دارد. در ادامه، توضیحات مختصری در مورد هریک از این مدل های کولر آبی توضیح داده خواهد شد. ابتدا انواع کولرهای آبی سلولزی و پوشالی معرفی می شود و این دو مدل کولر آبی با یکدیگر مقایسه خواهند شد. امیدواریم که این مطلب به شما در خرید بهترین مدل کولر آبی کمک کند.

تفاوت کولر آبی پوشالی و سلولزی
کولر آبی پوشالی و کولر آبی سلولزی در راندمان کاری دارای تفوت هایی هستند.

کولر آبی پوشالی

قیمت کولر آبی پوشالی یا معمولی در مقایسه با دیگر مدل های سیستم خنک کننده موجود در بازار کمتر است. این مدل از قدیمی ترین مدل های کولرآبی است. در این مدل یک الکتروپمپ آب را به سمت پوشال های نصب شده روی دیواره اتاقک کولر هدایت می کند. سپس یک الکتروفن هوا را از روی این پوشال های مرطوب به داخل کانال های کولر می برد که باعث خنک شدن و مطبوع شدن هوای داخل اتاق می شود.

ساختار قطعات کولر آبی
ساختار قطعات و آناتومی کولر آبی

کولر آبی پوشالی چه مزیتی دارد؟

قیمت کولرآبی پوشالی پایین است و به همین نسبت هزینه قطعات و تعمیرات این مدل از کولرها کمتر خواهد بود. گرچه در ادامه توضیح خواهیم داد که کولر آبی پوشالی تنها در ظاهر قیمت پایین تری دارد ولی هزینه های مصرفی و ثانویه بالاتری خواهد داشت.

کولر آبی پوشالی گزینه مناسبی برای انتخاب نیست!

  • کولرهای آبی معمولی هر ساله نیاز به تعویض پوشال ها دارند پس اگر وقت لازم و مهارت کافی برای این کار را ندارید بهتر است از خرید این نوع کولر آبی صرف نظر کنید.
  • متاسفانه کولرهای آبی معمولی زودتر دچار خرابی و مشکل می شوند. زیرا کولر های آبی دارای سیستم مکانیکی است و قطعات مربوط به آن خیلی زودتر مستهلک شده و نیاز به سرویس و تعمیر و یا حتی جایگزیی خواهند داشت. از جمله قطعات مربوط به آن می توان به یاتاقان، فولی دینام، فولی حلزونی، شلنگ، تسمه و … نام برد.
  • قابلیت تنظیم دما در سیستم های خنک کننده نکته کلیدی در بالا رفتن بازدهی و کاهش اتلاف انرژی است. وجود ترموستات می تواند این قابلیت را فراهم آورد. کولرهای آبی پوشالی معمولا فاقد ترموستات هستند و این مسئله سبب می شود بازدهی انرژی این کولر به شدت کاهش یابد.
  • مصرف آب در کولرهای آبی معمولی بسیار زیاد است. میانگین مصرف روزانه آب در این کولرها 400 تا 600 لیتر می باشد که در شرایط کنونی بحران آب موجود مقدار بسیار زیادی است.
  • اگر در منطقه ای با رطوبت بالا زندگی می کنید کولر آبی پوشالی به هیچ عنوان گزینه مناسبی برای شما نخواهد بود.
  • کولرهای آبی پوشالی می توانند سبب آلرژی و بیماری های تنفسی برای افراد حساس شوند زیرا می توانند ذرات گرد و غبار را در پوشال های خود جذب کنند و باعث انتقال آن به داخل محیط اتاق شوند.
  • با وجود اینکه قیمت خرید کولرهای آبی معمولی به نسبت کولر های آبی سلولزی کمتر است اما هزینه نگهداری و سرویس های سالانه آنها بیشتر خواهد بود. بنابراین بهتر است با کمی دورنگری و صرف هزینه بیشتر، امکان انتخاب های جذاب تری را برای خود فراهم کرد.

گر در حال حاضر برای خنک کردن محیط خود از کولر آبی معمولی استفاده می کنید و توانایی تعویض آن را با مدل های جدیدتر ندارید، می توانید برای بهینه سازی کارکرد کولر آبی پوشالی خود مقاله چگونه بازدهی کولر آبی را بالا ببریم؟ را بخوانید.

کولر آبی سلولزی چگونه محبوب شد؟

کولر آبی سلولزی با جایگزین کردن پدهای سلولزی با پوشال های قدیمی توانسته است تغییرات جالب توجه ای را در کولرهای آبی معمولی ایجاد کند. این پد های سلولزی به صورت ورقه های نازک موج دار به صورت یکنواخت بر ری دیواره ها قرار گرفته اند. استفاده از این پدها به دلیل سطح تماس بالای آب و هوا با یکدیگر، جریان هوایی با خنک کنندگی بسیار بالا  ایجاد می کنند که در نتیجه سبب بازدهی بالای سیستم خواهد شد.

این پدها را می توان به شکل یک مقوای فشرده شده تشبیه کرد که دارای خلل و فرجی است که هوا در هنگام عبور از آنها با سطح مقطع بیشتری مواجه می شود و در نتیجه هوا خنک تر خواهد بود و بازدهی سیستم بالاتر خواهد بود.

به طور مثال کولر آبی سلولزی با ظرفیت 7000 در 24 ساعت کارکرد خود بازدهی انرژی برابر با یک کولر آبی پوشالی با ظرفیت 14000 دارد. این در حالی است که مصرف آب آنها نیز تقریبا 40 درصد کمتر از کولرهای آبی معمولی است. به طور مثال اگر یک کولر آبی معمولی در 24 ساعت 600 لیتر آب مصرف کند یک کولر آبی سلولزی حدود 400 لیتر آب مصرف خواهد کرد. بنابراین استفاده از یک کولر آبی سلولزی به جای کولر آبی معمولی می تواند هزینه قبض های آب و برق شما را در طول یک ماه به میزان قابل توجه ای کاهش دهد.

کولرآبی سلولزی برای خرید گزینه بهتری است!

  • کولرهای آبی سلولزی دارای بازدهی بسیار بالاتر و مصرف انرژی کمتر به نسبت کولرهای آبی معمولی هستند.
  • کولرهای آبی سلولزی دارای استحکام بالاتر و صدای کمتری هستند.
  • وجود پدهای سلولزی موجود در این مدل کولر سبب می شود که گرد و غبار وارد محیط اتاق نشود. همچنین این پدها دارای خاصیت ضد باکتری و میکروب ها می باشند که محیط شما را از این لحاظ پاک نگاه می دارد.
  • کولرهای آبی سلولزی رسوب گذاری کمتری دارند که باعث بالا رفتن طول عمر این سیستم ها خواهد شد.
  • به دلیل یکنواختی پدهای سلولزی استفاده شده در این کولرها، آب به صورت یکنواخت تری بر روی این پدها پخش می شود و در نتیجه هوای خارج شده از کولرهای آبی سلولزی مطبوع تر خواهد بود.
  • خنک کنندگی کولرهای آبی سلولزی سی درصد بالاتر از کولر آبی معمولی است. اگر دمای هوای بیرون 30 درجه باشد یک کولر آبی معمولی می تواند این دما را تا حدود 20 درجه کاهش دهد. اما یک کولر آبی سلولزی می تواند این دما را تا حدود 15 درجه کاهش دهد.
  • امروزه شرکت های معتبر ارائه کننده سیستم های خنک کننده بر روی کولرهای آبی سلولزی خود ترموستات هم ارائه می دهند که خود بسیار بر روی کاهش تلفات انرژی و افزایش بازدهی سیستم موثر خواهد بود.

تنها موردی که وجود دارد قیمت بالای پدهای سلولزی است که در این مدل کولرهای آبی استفاده می شود. اما به دلیل اینکه این پدها طول عمر طولانی مدتی دارند و تنها هر 5 سال یکبار نیاز به تعویض دارند، همچنان مقرون به صرفه خواهند بود.

چگونه مناسب ترین کولر آبی سلولزی را انتخاب کنیم؟

انتخاب کولر آبی سلولزی متناسب، به متراژ بنا و همچنین موقعیت واحد از نظر اینکه در زیر بام ساختمان قرار داشته باشد یا خیر بستگی دارد. مثلا ممکن است برای یک واحد که در طبقات وسط یک ساختمان قرار داشته باشد یک کولر ابی سلولزی 6000 مناسب باشد اما برای واحدی با همان متراژ که دقیقا در زیر بام ساختمان قرار داشته باشد این کولر با ظرفیت 6000 کافی نباشد. در این واحدها به دلیل تابش مستقیم نور گرم آفتاب داغ تابستان، احتیاج به انتخاب کولر آبی سلولزی با ظرفیت بیشتر از 6000 نیاز است.  در کل ظرفیت یک کولر آبی سلولزی را متراژ و سطح مفید زیربنای محل و شرایط آب و هوایی تعیین می کند.

مثلا اگر برای فضایی کوچک از کولر آبی سلولزی 6000 که برای آن محل بیشتر از حد مناسب است استفاده شود، صدای آزار دهنده ای شنیده خواهد شد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر برای انتخاب و خرید کولر آبی سلولزی و سایر انواع آن می توانید به وبسایت تاسیسات مراجعه کرده و تمامی مدل ها را مقایسه نمایید.

3 thoughts on “قیمت کولر آبی به چه عواملی بستگی دارد؟”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Rating*